Șoferul care a provocat accidentul mortal din Vatra Dornei a fost arestat preventiv pentru ucidere din culpă și conducerea sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei a anunțat, luni, că șoferul care a provocat duminică dimineața accidentul mortal din municipiu a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile.

News Bucovina a prezentat detaliile accidentului

Astfel, procurorii dorneni au dispus, duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un tânăr reținut și cercetat pentru „ucidere din culp㔺i „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Cercetările au evidențiat că duminică dimineața în jurul orei 07:45, tânărul a condus un autoturism marca „AUDI” pe strada Mihai Eminescu din municipiul Vatra Dornei, în timp ce avea o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, circulând cu o viteză peste pragul prevăzut de lege în localitate, fără adaptarea acesteia la condițiile de drum, motiv pentru care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca „VOLKSWAGEN” care se deplasa pe sensul opus de mers, ȋn urma impactului dintre cele două autovehicule rezultând decesul conducătorului auto aflat la volanul autoturismului marca „VOLKSWAGEN”.

De asemenea, ȋn urma impactului, atât pasagera autoturismului marca „VOLKSWAGEN”, cât şi pasagera autoturismului marca „AUDI”, au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale, ȋn timp ce inculpatul a suferit leziuni ușoare, refuzând internarea.

Pe parcursul urmării penale, prin ordonanţa organului de cercetare penală s-a dispus măsura reţinerii faţă de inculpat pentru o perioadă de 19 de ore, acesta fiind prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi în cursul zilei de 24.01.2021 cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii  arestării preventive pentru o perioadă  de 30 de zile.

Împotriva deciziei șoferul vinovat a înțeles să formuleze contestație.


Intră acum și în grupul de