Ion Lungu anunță că semnează Declarația de la Paris, iar Suceava se alătură marilor orașe ce acționează împotriva efectelor schimbărilor climatice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Primăria Suceava a fost invitată să semneze Declarația de la Paris acord prin intermediul căruia orașul Suceava se alătură marilor orașe care întreprind acțiuni împotriva efectelor schimbărilor climatice.

El a spus că până acum au semnat Declarația de la Paris un număr de 500 de orașe din întreaga lume.

Primarul a explicat că este un program care își propune ca gradul de poluare în orașe să se îndrepte spre zero.

Ion Lungu a arătat că municipiul Suceava este un oraș verde, cu încălzire pe biomasă, cu transport public electric și că este onorat că printre primarii care au semnat această Declarație sunt și Anne Hidalgo, primarul Parisului, dar și Eric Garcetti, primarul Los Angeles.

„Este o chestiune onorantă pentru municipalitate și, sigur, împreună cu alte orașe din România și din lume vom face presiuni ca guvernele să prindă bani pentru a stăpâni această problemă de încălzire climatică”, a conchis Ion Lungu.

Declarația sau Acordul de la Paris este un tratat în temeiul Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice⁠ care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020.

Acordul a fost negociat în timpul COP-21⁠ la Paris și a fost aprobat la 12 decembrie 2015.

Liderul conferinței, Laurent Fabius, ministrul afacerilor externe al Franței, a declarat că acest plan „ambițios și echilibrat” a fost un „punct de cotitură istorică” în obiectivul de reducere a încălzirii globale.


Intră acum și în grupul de