Suceveancă, apostrofată de taxatoarea dintr-un autobuz după ce a sesizat lipsa de întreținere: Dacă nu-ți convine, mergi cu taxiul!


Intră acum și în grupul de

O suceveancă și-a exprimat nemulțumirea, miercuri seara, după ce a mers cu un autobuz TPL care era prost întreținut, iar când a făcut câteva fotografii în mijlocul de transport în comun a fost apostrofată de taxatoare.

Suceveanca, a sesizat redacția News Bucovina cu situația prin care a trecut, arătând că a fost apostrofată de taxatoare că am făcut fotografia. „Mânca semințe și mi-a spus: „Nu vă convine, mergeți cu taxiul !”” a relatat citioarea.

Ea a adăugat că este trist ca în loc ca toți sucevenii să fie uniți și să le placă tuturor să circule în condiții civilizate și de igienă, se ascunde totul sub preș.

„Nu toată lumea poate avea mașină sau circula doar cu taxiul”, a continuat suceveanca exprimându-și mâhnirea de situație.

Subiectul a fost dezbătut și în emisiunea Analiza de Seară de la News Bucovina unde au fost prezenți liderul Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru și liderul organizației municipale PSD Suceava, consilierul Local Dan Ioan Cușnir.

Cușnir a spus că situația din transportul public local începe să se îndrepte, dar că lucrurile se fac prea târziu și că un transport public civilizat nu înseamnă doar câteva atobuze electrice noi.

El a spus că Suceava a fost tratată ca un oraș second-hand, iar sucevenii ca cetățeni de mâna a doua pentru că în ultimii ani s-au achiziționat doar autobuze de mâna a doua.

Cușnir a spus că însuși conceptul de taxatoare în anul 2021 în lumea civilizată nu mai există.

„Mai avem mult până la un transport public civilizat în Suceava”, a spus Cușnir.

La rândul său, Alin Opincaru a arătat că în ședința de joi a Consiliului local ar trebui ca din excedentul bugetar de anul trecut să se aloce fonduri pentru întreținerea acestor autobuze.

„Ce vedem acolo se întâmplă de ani de zile”, a spus Opincaru care a exemplificat și cu starea jalnică a stațiilor de autobuz din municipiu.

Liderul Uniunii pentru Bucovina consideră că este necesară o abordare globală a sistemului de transport public.

Opincaru a spus că inclusiv autobuzele electrice noi pleacă pe traseu pline de noroi și că nu mai poate mira pe nimeni ceea ce s-a sesizat.

El a apreciat că doar cu un simplu telefon dat de unul dintre cei care conduc Primăria se va putea ca niciun autobuz să nu plece pe traseu fără să fie spălat și curățat.


Intră acum și în grupul de