Lebar cu stricnina, meniu pentru cainii comunitari din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un reprezentant al Asociaţiei de Protecţie a Animalelor PROANIMA Suceava a adus pentru analiză la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute, o bucată de lebăr ce era suspectă a fi contaminată cu stricnina, fiind destinată câinilor comunitari.

„În data de 19.02.2010 Asociaţia de Protecţie a Animalelor Suceava, prin delegatul său Gavrilovici Alina, a adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava o porţiune de lebar, probă găsită de aceasta în biroul asociaţiei, solicitându-se examen toxicologic pentru depistarea stricninei”, a precizat luni, directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.

Potrivit acestuia, a mai fost adusă şi o probă de sânge recoltată de la un câine care prezenta semne de intoxicaţie, câine care se afla sub tratament la un cabinet veterinar din municipiul Suceava. Pentru proba de sânge s-a cerut depistarea warfarinei, un anticoagulant.

„În urma examenelor solicitate efectuate la LSVSA Suceava, s-au obţinut următoarele rezultate toxicologice: prezenţa stricninei în lebăr conform buletinului de analiză nr. 371 din data de 22.02.2010, iar la examenul sângelui nu a fost constatată prezenta warfarinei”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.

Precizăm că ultimele săptămâni, în toate cartierele sucevene au fost găsiţi zeci de câini comunitari omorâţi prin otrăvire.


Intră acum și în grupul de