Acasă Actualitate Lebar cu stricnina, meniu pentru cainii comunitari din Suceava

Lebar cu stricnina, meniu pentru cainii comunitari din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un reprezentant al Asociaţiei de Protecţie a Animalelor PROANIMA Suceava a adus pentru analiză la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute, o bucată de lebăr ce era suspectă a fi contaminată cu stricnina, fiind destinată câinilor comunitari.

„În data de 19.02.2010 Asociaţia de Protecţie a Animalelor Suceava, prin delegatul său Gavrilovici Alina, a adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava o porţiune de lebar, probă găsită de aceasta în biroul asociaţiei, solicitându-se examen toxicologic pentru depistarea stricninei”, a precizat luni, directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.



Potrivit acestuia, a mai fost adusă şi o probă de sânge recoltată de la un câine care prezenta semne de intoxicaţie, câine care se afla sub tratament la un cabinet veterinar din municipiul Suceava. Pentru proba de sânge s-a cerut depistarea warfarinei, un anticoagulant.

„În urma examenelor solicitate efectuate la LSVSA Suceava, s-au obţinut următoarele rezultate toxicologice: prezenţa stricninei în lebăr conform buletinului de analiză nr. 371 din data de 22.02.2010, iar la examenul sângelui nu a fost constatată prezenta warfarinei”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.

Precizăm că ultimele săptămâni, în toate cartierele sucevene au fost găsiţi zeci de câini comunitari omorâţi prin otrăvire.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version