Control la centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Rădăuți privind respectarea înscrierilor și a modului în care decurge procesul de vaccinare împotriva Covid-19


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă a declarat că o echipă a instituției efectuează verificări la centrul de vaccinare organizat la Spitalul municipal Rădăuți ce vizează înscrierea și modul în care decurge procesul de vaccinare împotriva Covid 19.

Băncilă a spus că acest control se efectuează începând de joi, la solicitarea Ministerului Sănătății, în urmă unei reclamații privind nerespectarea programării la vaccinarea anti Covid 19.

Ea a adăugat că după încheierea verificărilor vor fi comunicate rezultatele controlului efectuat la centrul de vaccinare de la Spitalul municipal Rădăuți.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat pentru News Bucovina că Centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Rădăuți nu are legătură cu managementul spitalului.

Potrivit acestuia, centrul de vaccinare este coordona de un medic, iar activitatea este organizată, conform deciziei, de directorul de îngrijiri care a fost numit nu demult de Primăria Rădăuți în funcție.

Traian Andronachi a explicat că, din câte a înțeles, pentru că nu a fost informat oficial întrucât controlul nu vizează activitatea spitalului, ci doar a persoanelor care activează în centrul de vaccinare, verificările au la bază o solicitare a Ministerului Sănătății la nivel național în centrele de vaccinare pentru a se vedea de ce în platforma informatică de vaccinare există neconcordanțe între persoanele care au drept de vaccinare și cele care sunt comunicate ca fiind vaccinate.

Astfel, la centrul de vaccinare organizat la Spitalul Municipal Rădăuți ar exista unele neconcordanțe, cum ar fi vaccinarea unei persoane de 25 de ani deși în etapa a doua se vaccinează doar cei peste 65 de ani, dar că s-a constatat că acesta este angajat al spitalului și nu s-a vaccinat în prima etapă pentru că la vremea respectivă era în convalescență.


Intră acum și în grupul de