Protest la Spitalul Rădăuți față de intenția de schimbare a managerului. Traian Andronachi: Indiferent ce se întâmplă, vă rog să vă faceți treaba. Protestatar: Ne facem treaba, dar cu ajutorul dumneavoastră. Alături de dumneavoastră luptăm toți


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o sută de salariați ai Spitalului Municipal Rădăuți au protestat, joi, în fața unității față de intenția conducerii Primăriei Rădăuți de a-l înlocui pe managerul unității spitalicești, Traian Andronachi, aceștia arătând că mandatul managerului se încheie peste patru ani și că vor ca acesta să rămână în funcție pentru că este singurul care a făcut investiții importante în spital.

„Nu schimbării!” sau „Primăria nu uita, sănătatea nu-i a ta!” ori „Nu vrem schimbare”, au fost unele dintre scandările protestatarilor.

Managerul SM Rădăuți, Traian Andronachi, a ieșit în fața acestora, fiind primit cu aplauze.

El le-a cerut să-și continue activitatea, dar protestatarii i-au transmis că ei doresc doar să transmită Primăriei Rădăuți mesajul ca Traian Andronachi să nu fie schimbat din funcție.

„Nu vrem schimbare. Vă vrem aici, nu avem nevoie de alt manager”, a spus o protestatară.

Traian Andronachi a spus că el nu poate decât să respecte deciziile organului ierarhic superior care este Consiliul Local Rădăuți.

„Funcțiile sunt efemere. Oamenii sunt cei care contează. Indiferent ce se întâmplă,  voi sunteți un colectiv de oameni minunați. Eu nu mă țin de postul ăsta. Asta va decide organul ierahic superior. Indiferent ce se întâmplă voi trebuie să vă faceți treaba în continuare așa cum ați făcut-o și până acum”, a declarat Andronachi în fața protestatarilor.

El a continuat spunând că spitalul nu stă într-un om, că spitalul nu stă în manager și că nu managerul este cel important, ci colectivul, fiind însă oprit de angajați care au început să prezinte argumentele pentru care managerul trebuie să-și continue activitatea.

„De 30 de ani în Spitalul Rădăuți nu s-a făcut nimic. Dumneavoastră sunteți omul care ați făcut, sunteți omul potrivit la locul potrivit”, a spus o protestatară.

Traian Andronachi le-a transmis că nu se poate opune unei decizii pe care o ia Primăria, dar angajații au replicat că se vor opune ei.

„Eu vreau să vă faceți treaba”, a continuat Andronachi, dar angajații i-au transmis că au nevoie de el ca manager pentru a-și face corespunzător treaba.

„Ne facem treaba, dar cu ajutorul dumneavoastră. Spitalul Municipal Rădăuți a trecut toate controalele posibile și imposibile și datorită nouă și datorită dumneavoastră”, a spus o protestatară fiind completată de un angajat care a arătat că fiecare instituție care funcționează bine are nevoie de o mână de fier.

„Sunteți mâna de fier. Alături de dumneavoastră luptăm toți”, a spus protestatarul.

Angajații care au participat la protest i-au spus managerului că nu-l vor putea schimba din funcție cei din Primărie decât cu riscul să rămână fără personal în spital.

„ Nu mai lucrăm dacă vine alt manager. Să vină Primăria să facă treabă!”, a spus o angajată.

Traian Andronachi a încercat să calmeze spiritele și le-a spus: „Vine un moment în viață în care trebuie să ne despărțim”, dar angajații i-au răspuns că acest moment nu este acum, ci cel mai devreme peste patru ani.

„Nu acum. Peste patru ani, când expiră mandatul, nu când vor ei”, au spus protestatarii.

Managerul SM Rădăuți le-a cerut din nou angajaților să meargă înapoi la treabă și să nu mai facă  acțiuni de genul ăsta.

„Vom face până când Primăria va înțelege pentru că avem acest drept”, i-au răspuns angajații.

Traian Andronachi a explicat că organul ierahic superior este Consiliul Local și că spitalul se află în subordinea Consiliului Local.

„Trebuie să respectați și voi decizia organului ierahic superior care este Consiliul Local Rădăuți”, a conchis Traian Andronachi.

Angajații i-au transmis însă că vor face proteste până când conducerea Primăriei Rădăuți va înțelege să renunțe la intenția de a-l înlocui din funcție.


Intră acum și în grupul de