Acasă Actualitate Județul Suceava este pe locul cinci în țară la numărul de testări...

Județul Suceava este pe locul cinci în țară la numărul de testări SARS-CoV-2. Prefectul își dorește o dublare a numărului de testări pentru un control mai eficient al epidemiei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că își dorește ca numărul testărilor privind infecția cu SARS-CoV-2 în județ să se dubleze deși este între primele din țară ca număr de testări.

Moldovan a spus că din ianuarie județul Suceava este constant pe locul cinci la numărul de testări după București-Ilfov, Timiș, Cluj și Iași.



„La testele RT-PCR ne apropiem de 1.500 de teste făcute zilnic”, a spus prefectul.

El a menționat că autoritățile sucevene raportează și testele antigen, fiind printre singurele județe din țară care respectă dispozițiile Ministerului Sănătății publicând inclusiv aceste date,

„Consider că dacă se face catagrafierea situației la nivel județean, dar și la nivelul localității se oferă instrumente medicilor specialiști, infecționiști, epidemiologi, să-și facă o imagine și să acționeze astfel încât să putem opri focare în evoluție sau să stopăm o incidență ridicată”, a spus prefectul care a adăugat că rata de infectare în județ este în în jurul valorii de 1,8 cazuri la mia de locuitori.

Moldovan a arătat că se reușește un nivel ridicat de testări, dar nu crede că e suficient.

„Reușim un nivel ridicat. Nu e suficient. Eu cred că ar trebui dublat numărul. Ține însă și de puterea economică a regiunii, a județului nostru.Este un echilibru între testele făcute conform procedurilor medicale și testele făcute la cerere. În județele dezvoltate economic ponderea testelor făcute la cerere, plătite din bani personali sau ai angajatorului este un pic mai mare”, a spus prefectul.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version