VIDEO//Majoritatea drumurilor din județul Suceava sunt acoperite cu zăpadă. Peste 100 de utilaje acționează pentru deszăpezirea drumurilor naționale și județene

Prefectura Suceava a anunțat, luni dimineața, că nu se înregistrează probleme în ceea ce privește circulația rutieră pe sectoarele de drumuri naționale și județene.

Sursa citată arată că începând cu data de 31 ianuarie, orele 16:00, Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat pe toate căile de circulație rutiere aflate în administrare în medie cu un număr de 44 de mașini și utilaje, cu un consum de 250 tone sare și 50 tone amestec sare/nisip. Pe drumurile aflate în administrare alternează sectoare cu carosabil la negru, respectiv cele acoperite cu zăpadă apoasă.

În același timp, pe căile de circulație rutiere aflate în administrarea și exploatarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava se circulă în condiții de iarnă, carosabilul fiind  acoperit cu zăpadă în strat subțire (5 cm). Pentru prevenirea și combaterea poleiului s-a intervenit cu 31 utilaje și s-au împrăștiat 237 tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile naționale din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată fără probleme deosebite. Carosabilul este umed pe DN 17, pe celelalte drumuri administrate fiind acoperit de zăpadă frământată 0-1cm. În cursul nopții și a dimineții s-au înregistrat precipitații sub forma de ninsoare pe toate sectoarele de drum național. S-a acționat pentru îndepărtarea zăpezii cu 30 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat 196 tone sare și 101 tone nisip.

Prefectura Suceava informează că situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic.