ConBucovina scoate la vânzare apartamentele din blocul pe care dorea să-l achiziționeze USV pentru a-l transforma în cămin studențesc


Intră acum și în grupul de

Firma de construcții suceveană CONBUCOVINA a scos la vânzare apartamentele din blocul pe care dorea să-l achiziționeze Universitatea Suceava pentru a-l transforma în cămin studențesc, tranzacție care nu s-a mai realizat întrucât cele două părți nu au ajuns la un consens privind termenul.

Conducerea USV caută în prezent noi spații în care să fie amenajate cămine studențești pentru soluționarea problemei lipsei de spații de cazare, iar în urma cercetării de piață a fost identificat un imobil aflat în proprietatea SC CONBUCOVINA SA, situat la o distanță mică de actualul campus.

Corpul de clădire menționat ar fi putut fi transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților.

O comisie formată din reprezentanți ai USV a început negocieri cu investitorul imobiliar, negocieri care s-au derulat pe parcursul lunii decembrie însă nu au condus la un acord între părți.

Situația a fost generată de faptul că suma minimă solicitată de constructor a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție, iar cele două părți nu au ajuns la un consens nici în ceea ce privește detaliile tehnice de predare – primire a imobilului.

Firma CONBUCOVINA a postat deja un anunț că vinde apartamentele din acest bloc care a fost văruit în culorile universității și cu sigla USV.


Intră acum și în grupul de