Peste 60.000 de pachete cu ajutoare alimentare vor fi distribuite persoanelor defavorizate din județul Suceava. Subprefectul Daniel Prorociuc anunță că acestea vor ajunge la beneficiari imediat ce sunt recepționate de localități


Intră acum și în grupul de

Începând de luni,  8 februarie 2021, în prezența lui Lucian Biru, expert tehnic din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a început recepția pachetelor de alimente din programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, pentru județul Suceava fiind alocate un număr de 60.922 de pachete.

Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

În cursul acestei zile au fost recepționate un număr de 12.521 pachete de alimente în localitățile Boroaia, Drăgușeni, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei, Liteni, Dolhești, Forăști, Dolhasca, Preutești, Baia, Fântâna Mare, Fălticeni, Hârtop și Vulturești, urmând ca activitatea să continue și în zilele următoare în restul localităților din județ.

Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc a precizat că după finalizarea recepției în toate localitățile din județ va începe și distribuția pachetelor de alimente, în paralel cu cele de igienă care deja se distribuie, către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt definiți în conținutul Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, respectiv familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Subprefectul Prorociuc a spus că în ceea ce privește pachetele de igienă, până astăzi au fost distribuite către beneficiarii finali aproximativ 44% din totalul pachetelor alocate județului nostru.

Procesul de distribuire va continua până în data de 10 martie 2021 pentru beneficiarii de pe listele inițiale, iar în perioada 11-25 martie 2021, pentru persoanele de pe listele suplimentare, întocmite și asumate de către primar sau de către reprezentantul acestuia.


Intră acum și în grupul de