ISJ Suceava a achiziţionat 780.000 de măşti de protecţie sanitară şi 15 tone de substanţe dezinfectante prin programul “Educaţia în siguranţă” , produsele fiind deja distribuite unităţilor de învăţământ din judeţ


Intră acum și în grupul de
This photo taken on February 18, 2020 shows a worker sorting face masks being produced to satisfy increased demand during China’s COVID-19 coronavirus outbreak, at a factory in Nanjing, in China’s Jiangsu province. – The medical equipment factory switched surgical instruments and dental equipment production lines to a mask production line to meet the increased demand. (Photo by STR / AFP) / China OUT (Photo by STR/AFP via Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Cezar Anuţei, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că instituţia a achiziţionat, în cursul lunii decembrie, cu fonduri alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în cadrul Programului Naţional “Educaţia în siguranţă”,  780 000 de măşti de protecţie sanitară şi 15 000 de litri de substanţe dezinfectante, produse care au fost distribuite deja unităţilor de învăţământ din judeţ, în funcţie de solicitări şi de numărul de elevi.

El a mai spus că la sfârşitul anului trecut, prin acelaşi program, au mai fost achiziţionate 3087 de dispozitive electronice cu conexiune la internet, iar prin Programul Naţional “Şcoala de Acasă” au fost achiziţionate 8950 de tablete, fondurile fiind alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dispozitivele fiind deja repartizate elevilor.

Programul naţional „Educaţia în siguranţă“, care a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 756/ 10 octombrie 2020, prevede achiziţionarea de materiale de protecţie sanitară şi dispozitive electronice necesare asigurării activităţilor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, fiind derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2020, prin inspectoratele şcolare judeţene.

 Prin hotarârea de Guvern respectivă s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020 cu suma de 100 milioane de  lei pentru finanţarea Programului naţional „Educaţia în siguranţă“.

Reamintim că potrivit Ordinului MEC nr. 4.738 din 20 iulie 2020,  s-a aprobat achiziţionarea a 250 000 de dispozitive electronice cu conexiune la internet prin Programul naţional „Școala de acasă“ pentru: elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi şi cu frecvenţă (respectiv clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională), înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, pentru elevii care provin din medii defavorizate, pentru elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum şi pentru elevii care nu deţin în folosinţă personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

(LB)


Intră acum și în grupul de