Proiect transfrontalier de 1,3 milioane de euro pentru îngrijirea copiilor din Cernăuți și Suceava incluzând și implementarea unui sistem de telemedicină între Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți și SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat un contract de finanțare, în cadrul programului de cooperare teritorială România – Ucraina pentru modernizarea sistemului medical de urgență, achiziționarea unor echipamente pentru intervenții în situații de urgență și eficientizarea pieței muncii.

Astfel, ministrul a semnat finanțarea proiectului ”Îngrijirea de urgență a copiilor din regiunea transfrontalieră România – Ucraina”, în valoare totală de 1.321.412 euro, are ca beneficiar lider Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți și, ca partener, Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Proiectul prevede renovarea și dotarea Departamentului de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii din Cernăuți, dar și achiziționarea unei ambulanțe complet echipate pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Totodată, se va realiza instruirea personalului medical al celor două spitale în furnizarea de îngrijiri de urgență, intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale conexe copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, cu accent special pe copiii cu vârsta de până la un an.

Prin proiect se va realiza implementarea unui sistem de telemedicină transfrontalieră între Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți și Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, pentru creșterea calității serviciilor medicale.


Intră acum și în grupul de