Acasă Actualitate Continua detonarea podurilor de gheata de pe raul Bistrita

Continua detonarea podurilor de gheata de pe raul Bistrita


Intră acum și în grupul de

Specialiştii de la echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava s-au deplasat luni, din nou, în zona Broşteni pentru a distruge prin explozie podurile de gheaţă formate pe râul Bistriţa, existând riscul ca un număr de 10 gospodării să fie inundate. „Echipa pirotehnică execută o acţiune de distrugere a unui pod de gheaţă în localitatea Lungeni, oraş Broşteni unde există pericol de inundare a 10 gospodării”, au precizat reprezentanţii ISU „Bucovina” Suceava.

Şi în cursul săptămânii trecute, mai exact miercuri pirotehniştii de la ISU Suceava au efectuat o acţiune identică pe raza comunei Dorna Arini, intervenţia fiind considerată oportună pentru înlăturarea pericolului de producere a inundaţiilor.
De asemenea marţi, au fost efectuate detonări pe o porţiune de 150 de metri, la aproximativ jumătate de kilometru în amonte de podul Rusca, în scopul distrugerii aglomerării compacte de gheaţă, care obturau cursul apei. Atunci s-a reuşit crearea unui canal de scurgere a cursului râului.



Aglomerările de sloiuri de gheaţă formate pe râurile din zona de munte a judeţului Suceava se întind pe kilometri întregi, deocamdată încălzirea treptată a vremii, fără variaţii termice bruşte, ferind localnicii de pericolul inundaţiilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version