18 elevi confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2 la CNM „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Toți sunt asimptomatici, au fost izolați la infirmerie și sunt monitorizați medical


Intră acum și în grupul de
Elevii CNM „Ștefan cel Mare” au fost testați la începerea semestrului

Un număr de 18 elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2 după începerea semestrului al doilea al anului școlar.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că 18 din totalul celor 467 de elevi testaţi au avut rezultat pozitiv la testarea RT-PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, efectuată la debutul semestrului al II-lea, adăugând că toţi cei 18 elevi sunt asimptomatici.

Ea a spus că testarea RT-PCR a fost efectuată de echipa medicală a colegiului, care a fost instruită în acest sens, iar probele prelevate au fost lucrate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico- Militară “Cantacuzino” din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a precizat că imediat după transmiterea rezultatelor testelor, cei 18 elevi confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, din care cinci fete şi cinci băieţi din clasa a XII-a, un băiat şi două fete din clasa a XI-a, trei fete din clasa a X-a şi două fete din clasa a IX-a, au fost scoşi din colectivitate şi au fost izolaţi la infirmeria colegiului, fiind monitorizaţi permanent de echipa medicală.

Ea a mai spus că în urma efectuării anchetei epidemiologice, realizate de către personalul medical al colegiului, s-a stabilit că sunt 45 de contacţi direcţi ai celor 18 elevi depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, respectiv colegii de cameră, şi aceştia aflându-se în prezent în carantină, separat, în alte spaţii ale infirmeriei.

Georgiana Lupu a adăugat că în dotarea infirmeriei colegiului există o ambulanţă, iar în eventualitatea în care ar apărea simptome mai grave la vreunul dintre elevii confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 se poate asigura transportul către o unitate spitalicească.

Ea a menţionat că la nivelul colegiului s-a luat decizia  ca o clasă a IX-a, o clasă a XI-a şi două clase a XII-a să treacă la învăţământul on-line, iar ceilalţi elevi ai colegiului să participe fizic la cursuri.

“La nivelul instituţiei sunt prioritare atât starea de sănătate a copiilor, cât şi desfăşurarea procesului educaţional în condiţii optime,” a subliniat Lupu adăugând că recenta extindere şi modernizare a reţelei wireless, dotarea elevilor şi profesorilor cu dispozitive electronice cu conexiune la internet, asigurarea substanţelor dezinfectante, dar şi respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare în contextul pandemiei,  permit desfăşurarea cursurilor atât în format clasic, cât şi on-line.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a subliniat că reprezentanţii instituţiei ţin legătura permanent cu părinţii copiilor confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi cu cei ai elevilor aflaţi în carantină.

Georgiana Lupu a mai precizat că instituţia a transmis o informare către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava  cu privire la cele 18 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 confirmate în rândul elevilor colegiului şi la măsurile adoptate în această situaţie.

(LB)


Intră acum și în grupul de