O batrana cu deficiente de deplasare a decedat intr-un incendiu la Stroiesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O bătrână a decedat miercuri dimineaţă, iar fiica ei s-a ales cu arsuri la nivelul capului şi al mâinilor în urma unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna suceveană Stroieşti. La ora 07:15 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a fost anunţat că a luat foc gospodăria lui Dumitru L. din localitatea Stroieşti, astfel că Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea incendiului.
Vecinii au încercat să stingă focul şi să intre în locuinţă dar au renunţat din cauza flăcărilor prea mari, anunţând pompierii.

Când aceştia au ajuns la faţa locului, ardea acoperişul casei de locuit, construit din lemn, o bucătărie construită din lemn şi materiale combustibile din interiorul unei camere, pe o suprafaţă de 20 mp, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi anexele învecinate.

Potrivit căpitanului Dan Baltaru, din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice a ISU Suceava, intervenţia a fost una dificilă.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.03, dar au ars: acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 120 mp, bucătăria, pe o suprafaţă de 28 mp şi bunuri materiale din bucătărie şi cameră (două paturi, două dulapuri, două televizoare şi materiale textile). De asemenea, s-au degradat pereţii interiori, pe o suprafaţă de 40 mp şi planşeul din lemn, pe o suprafaţă de 50 mp. Pagubele au fost estimate la 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură. Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, însă din nefericire incendiul a făcut şi o victimă, B. M., în vârstă de 79 de ani fiind decedată.

Pentru fiica bătrânei, L. E., în vârstă de 59 de ani echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical , aceasta prezentând arsuri la cap şi mâini, după care au transportat-o la spital pentru investigaţii amănunţite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, femeia a fost adusă în stare gravă, cu arsuri de gr. II şi III pe faţă şi mâini, cu afectarea căilor respiratorii superioare.

Atât mama cât şi fiica aveau probleme de deplasare. Bătrâna se deplasa cu cadrul metalic, iar fata a suferit două atacuri cerebrale în urma cărora avea o semipareză pe partea stângă. Medicii suceveni cred că fiica s-a ales cu arsurile în timp ce încerca să-ţi salveze mama, pronosticul pentru evoluţia stării de sănătate fiind rezervat date fiind afecţiunile de care aceasta a suferit anterior.

În momentul izbucnirii incendiului, ginerele bătrânei, de altfel singurul ajutor al celor două femei bolnave, se afla în judeţul Iaşi, la părinţii săi. Vecinii spun că familia e parcă blestemată. De-a lungul anilor, în acelaşi loc au mai avut loc două incendii, de fiecare dată la anexele gospodăriei.


Intră acum și în grupul de