Prefectura Suceava a preluat toate pachetele cu alimente de la UE ce vor fi distribuite unui număr de circa 60.000 de suceveni aflați în situații dificile. Subprefectul Daniel Prorociuc: Obiectivul principal al sprijinului acordat este creșterea calității vieții acestor persoane


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a finalizat etapa de recepție de pachetele de alimente din cadrul programului POAD – Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va dura până pe 31 martie 2021 pentru persoanele înscrise pe lista inițială.

Astfel, principalele categorii de beneficiari sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

De asemenea, distribuirea eventualelor stocuri rămase după distribuirea către persoanele din lista inițială se va face în termen de 15 zile calendaristice începând cu ziua lucrătoare următoare celei de finalizare a distribuirii pe listele inițiale, însemnând cel mai târziu 15 aprilie 2021, pentru persoanele înscrise pe listele suplimentare, întocmite și asumate de primar sau de reprezentantul acestuia.

Pentru persoanele nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terţe persoane, se asigură livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la locuinţa declarată, cu sprijinul autorităţilor locale sau/şi al organizaţiilor neguvernamentale.

Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a declarat că în județul Suceava sunt 60.922 de beneficiari ai acestor pachete.

„Obiectivul principal al sprijinului acordat prin acest program este creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate/marginalizate”, a spus Prorociuc.

Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).


Intră acum și în grupul de