1.307 persoane s-au vaccinat luni împotriva Covid-19 în 12 centre de vaccinare din județul Suceava. Până acum, peste 12.200 suceveni au fost vaccinați cu doza a doua


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 15 februarie, 1.307 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 161 cu prima doză de vaccin Moderna și 141 cu vaccin AstraZeneca, iar alți 1.005 cu doza a doua de vaccin Pfizer BioNtech, a informat Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean.

Distribuția pe centre de vaccinare este următoarea:

–           Spitalul Județean Suceava – 121 doza I + 253 doza II

–           Spitalul Municipal Fălticeni – 20 doza I + 114 doza II

–           Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 10 doza I + 108 doza II

–           Spitalul Municipal Rădăuți – 140 doza II

–           Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 10 doza I + 96 doza II

–           Spitalul Orășenesc Siret – 198 doza II

–           Stadion Vatra Dornei – 96 doza II

–           Sala de sport Liceul Stefan cel Mare Suceava – 53 doza I AstraZeneca

–           Sala sport Școala Generală Miron Costin Suceava – 35 doza I AstraZeneca

–           Incinta parcului ZOO Rădăuți – 13 doza I AstraZeneca

–           Sala sport Dragoș Vodă Câmpulung Moldovenesc – 10 doza I AstraZeneca

–           Cămin cultural Al. Arșinel Dolhasca – 30 doza I AstraZeneca

Până în prezent, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2 22.836 persoane cu doza I și 12.233 persoane cu doza a II-a.

Pentru data de 16 februarie, pe raza județului Suceava, s-au înscris pentru vaccinare 1.317 de persoane, dintre care pentru rapel 888 de persoane cu vaccinul Pfizer BioNtech, 141 AstraZeneca și 288 Moderna.

Sursa citată precizează că, în prezent, se pot vaccina cu AstraZeneca angajații din domeniul pompelor funebre, personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii, asistenții maternali, asistenții personali și asistenții personali profesioniști, precum și personalul din administrația publică locală, lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale (panificație, lactate, carne, fructe și legume).

De asemenea, sunt eligibili sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi.

Alte categorii cuprinse în etapa a doua: personal-cheie din instituțiile statului, Parlament, Curtea Constituțională, Administrația Prezidențială, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere şi instituții subordonate acestora, personalul în activitate din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională şi al autorității judecătorești, executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției, avocații înscriși în tabloul avocaților.

În această etapă sunt eligibili și angajații Curții de Conturi a României și ai camerelor de conturi județene, personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței, personalul sanitar veterinar care lucrează în cabinete medicale veterinare, casierii și ceilalți lucrători din magazinele de retail alimentar. Se mai pot vaccina salariații de la uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric, gaze, combustibili lichizi și solizi, medicamente și materiale sanitare; transport de persoane și mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); personalul din unitățile de învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat, cultelor religioase, personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 și personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.


Intră acum și în grupul de