DSP Suceava: 17 cadre didactice și patru elevi confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2 în localități din județul Suceava de la reluarea fizică a cursurilor


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava arată că de la reluarea învățământului cu prezența fizică la școli în județul Suceava au fost depistate mai multe cadre didactice infectate decât elevi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a arătat că școlile s-au redeschis fizic în județul Suceava din 8 februarie și au fost dotate de Direcția de Sănătate Publică  cu teste rapide antigen pentru testarea cazurilor de suspiciune Covid 19.

Ea a arătat că săptămâna trecută au fost identificate mai multe cadre didactice pozitive la infecția cu SARS-CoV-2 decât elevi.

Astfel, au fost idenificate trei cadre didactice la Colegiul economic Dimitrie Cantemir Suceava care însă nu au fost la școală și au fost izolați la domiciliu, un cadru didactic de la Școala Gimnazială nr. 11 „Miron Costin” Suceava, iar clasa la care a predat respectivul cadru didactic a trecut la cursuri online 14 zile, două cadre didactice la Liceul cu program sportiv Suceava (izolate la domiciliu, nu au fost la școală), o educatoare la Grădiniță cu Program prelungit Prichindel (clasa a trecut online pentru 14 zile),dar și un cadru didactic de la Școala gimnazială nr.1 Gura Humorului care nu a fost la școală, fiind izolat la domiciliu, un cadru didactic de la Liceul tehnologic „Mihai Eminescu”  Dumbrăveni care a fost izolat la domiciliu și nu a fost la școală și câte un cadru didactic de a Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grănicești, Mitocu Dragomirnei, Corocăiești, Udești, Pojorâta, Ilișești, Școala gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea și Școala gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți.

 La aceste școli cadrele didactice nu au intrat în contact cu elevii, fiind doar ei izolați la domiciliu pentru 14 zile. 

Tot în ultima săptămână au fost depistați cu Covid 19 un elev de clasa a treia de Școala gimnazială Pătrăuți, o elevă de clasa a patra de la la Școala gimnazială nr.4 Suceava, o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și o elevă de clasa a șaptea de la Școala gimnazială Grănicești. 

DSP Suceava reamintește scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ sunt următoarele:

Verde: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie sanitară.

Galben: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie sanitară. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Roșu: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studii.


Intră acum și în grupul de