VIDEO//Nemulțumiri la Șcheia după ce au reînceput furturile din locuințe. Polițiștii s-au plâns că nu au combustibil pentru patrulare și nici personal suficient


Intră acum și în grupul de

Mai mulți localnici din comuna Șcheia au protestat, vineri, la Primăria din comună solicitând măsuri pentru oprirea furturilor din locuințe care au reînceput în comună.

Primarul comunei, Vasile Andriciuc, a recunoscut că se întâmplă fapte penale comise de cetățenii de etnie romă după ce furturile au stagnat, o perioadă, nu total, iar unii au fost duși unde le este locul.

În ceea ce privește situația înregistrată joi, primarul a spus că activitatea poliției naționale nu depinde de mine.

Unul dintre păgubiți a arătat că atunci când polițiștii s-au deplasat la el la locuință i-au spus că nu au combustibili pentru a face patrulări în comune, având în competență șase comune.

Primarul a arătat că va încerca să sensibilizeze conducerea județeană a poliției.

„Am făcut adrese și unele au fost puse în aplicare privind situațiile neplăcute din comună”,a  spus Andriciuc.

El a menționat că dacă localnicii au ridicat din nou problema furturilor, va face o nouă adresă la IPJ Suceava și va face și precizările privind lipsa de personal și de combustibil.

Protest la Scheia. Oamenii supărați ca li se sparg casele pe banda rulantă

Protest la Scheia. Oamenii supărați ca li se sparg casele pe banda rulantă

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 18 februarie 2021

„Personal am ridicat aceste probleme și la Prefectură, la  Consiliul Județean și Poliție”, a spus Andriciuc.

Unul dintre localnici l-a întrebat pe primar câți angajați are Poliția locală și cu câți bani sunt plătiți, iar acesta a menționat că și șapte angajați ai Poliției locale care au salarii între 2.900 de lei și 4000 de lei.

Acesta i-a răspuns că mai bine ar desființa Poliția Locală și că se ocupă el „cu patru băieți” contra a o mie de euro și se va reduce infracționalitatea.

„Vin eu cu patru băieți și că scade infracționalitatea cu 95 la sută. Cu o mie de euro pe lună”, a spus localnicul care a menționat că asta include și patrulări pe raza comunei.

Primarul i-a spus că va trebui găsită formula legală pentru o asemenea activitate.

Localnicii și-au mai exprimat nemulțumirea și față de multe alte aspecte neclare din comună legate de energia electrică, situația terenurilor, unitățile școlare și rețeaua de apă potabilă și de canalizare, arătând că toate proiectele promise au fost făcute de mântuială și că lucrurile nu funcționează normal, mai ales într-o comună care are un buget cât un oraș.


Intră acum și în grupul de