Administratori de firme, urmariti penal pentru 18 infractiuni


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi administratori de firme sunt urmăriţi penal pentru nu mai puţin de 18 infracţiuni de natură economică. Potrivit IPJ Suceava, în perioada martie-iunie 2008, N. Grigore, de 48 ani, din comuna Mălini, administrator al unei societăţi comerciale din Poiana Mărului, N. Mihai, de 45 ani, din comuna Boroaia, administrator al unei firme din Boroaia, G. Petrea, de 35 ani, din comuna Mălini, administrator al unei societăţi din Cornu Luncii şi A. Vasilică, de 37 ani din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău, administrator al unei societăţi comerciale din Palanca, judeţul Bacău, au procurat, falsificat şi pus în circulaţie documente cu regim special pentru transportul materialelor lemnoase, facturi şi chitanţe fiscale pe care le-au folosit pentru justificarea provenienţei unei cantităţi de 1.483,62 mc de material lemnos în valoare totală de 325.619 lei, comercializat de societăţile administrate.

La desfăşurarea activităţilor infracţionale au participat şi P. Sorin, de 54 ani, din comuna Tarcău, judeţul Neamţ şi N. Mariana, de 35 ani, din comuna Boroaia, care de asemenea au procurat, falsificat şi pus în circulaţie documente fiscale.

Infracţiunile au fost săvârşite în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului de către societăţile administrate de cei mai sus numiţi, prejudiciul total cauzat fiind de 52.100 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de persoanele în cauză, în sarcina suspecţilor fiind reţinute 18 infracţiuni prevăzute de Codul penal şi de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.


Intră acum și în grupul de