Autoritățile din Rădăuți explică amânarea redeschiderii Bazarului Auto:Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava a avertizat că în starea de alertă acesta rămâne închis cu toate că DSP Suceava a permis redeschiderea cu păstrarea normelor sanitare


Intră acum și în grupul de

Răsturnare de situație privind redeschiderea Bazarului Auto din Rădăuți.

După numeroasele solicitări ale populației, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a încercat o deblocare a situației Bazarului Auto din Rădăuți.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Rădăuți, solicitările făcute de primar către Prefectura Suceava nu au rămas fără ecou, aceștia trimițând notificarea Direcției de Sănătate Publică, către instituția prefectului, prin care se permite redeschiderea Bazarului Auto, cu păstrarea normelor sanitare impuse.

În baza notificării DSP și a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, executivul rădăuțean a comunicat oficial redeschiderea, dar ulterior aceasta a fost revizuită și să amânat redeschiderea pentru o dată ulterioară după ce autoritatea locală a primit o adresă de la Centrul de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Suceava, cu atenționare privind la interpretarea prevederilor legale care încadrează „bazarul” și „oborul” în cadrul restricțiilor impuse prin închidere.

Astfel, deși municipiul Rădăuți se află la momentul de față încadrat la o incidență de 2,02 / 1000, prin HG care prelungește starea de alertă bazarul este inclus în cadrul activităților care se închid.

În aceste condiții, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a fost nevoit să aprobe de urgență amânarea deschiderii, pentru o dată ce va fi comunicată ulterior.


Intră acum și în grupul de