Polițiștii suceveni continuă să aplice amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare de protecție. Doar în ultimele trei zile au fost aplicate 145 de amenzi în valoare de peste 22.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au intensificat în week-end activitățile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19, în centrele comerciale și în zonele economice, în gări și autogări,  precum și în restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun. 

Astfel, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suveava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind derulate activități în special în mall-uri, centre comerciale, unități de alimentație publică dar și în zonele turistice.

Totodată, au fost dispuse și măsuri de verificare a mijloacelor de transport școlar.

Doar în ultimele trei zile polițiștii suceveni au verificat 186 societăți comerciale şi 93  de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 22.600 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse peste 3200 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Poliția Suceava reamintește că zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.


Intră acum și în grupul de