IPS Calinic spune că din luna august a transmis printr-o circulară tuturor preoților că nu pot percepe taxe pentru înmormântare


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a întărit, luni, că a transmis tuturor parohiilor din arhiepiscopie o circulară privind contribuțiile benevole ale credincioșilor și taxelor din parohii.

Ierarhul BOR a fost întrebat de un enoriaș dacă a fost emisă vreo circulară adresată tuturor preoților din eparhie privind interzicerea impunerii taxelor pentru serviciile religioase, dar și dacă ar fi dispus să ofere preoților din subordine un sfat astfel cum ar fi ca la moartea unei persoane care este depusă la biserică. preotul să ofere în scris niște sfaturi creștinești privind rânduiala bisericească.

În răspunsul ierahului, IPS Calinic spune că „s-a dat o circulară în 14 august 2020 care, în fapt, întărea Hotărârea Sfântului Sinod nr. 12.183 din 18 decembrie 2017, hotărâre care face referire la contribuţiile benevole ale credincioşilor şi taxele din parohii”.

În ceea ce privește cea de-a doua întrebare, Arhiepiscopul Sucevei și Răduților consideră că un „sfat” de-al său nu ar aduce niciun plus, întrucât atât preoţii, cât şi credincioşii unei parohii ştiu în amănunt ce au de făcut.


Intră acum și în grupul de