Sumă mai mică pentru salubritate în 2021 în Suceava. Ion Lungu: Nu vom mai deconta cheltuieli de pandemie cum au fost cele de anul trecut când am stropit străzile și am folosit foarte mult material dezinfectant


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că bugetul pentru salubrizare este anul acesta de 22 de milioane de lei mai mic decât anul trecut cu 2,4 milioane de lei.

„Apare și o schimbare de metodologie pentru facturarea deșeurilor selectate la operatorii autorizați de Ministerul Mediului. Se iau niște bani de la operatorii noștri Diasil și Ritmic și îi încasează primăria de la aceste societăți autorizate și nu operatorul cum era până acum.Ca atare, vom intra cu un proiect de hotărâre pentru a putea compensa cele aproximativ 2 milioane de lei pe care îi pierd operatorii de salubritate și îi încasează Primăria Suceava”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că în acest an nu vor mai fi cheltuielie mari de anul trecut când s-au folosit cantități foarte mari de dezinfectant pentru dezinfecția din oraș.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 23 februarie 2021

„Concluzionând, bugetul pentru salubritate va fi mai mic cu 2,4 milioane de lei și acest lucru se datorează faptului că nu vom mai deconta cheltuieli de pandemie cum s-a întâmplat în prima parte a anului trecut când au fost sume destul de mari pentru pandemie. Așa cum se știe, am stropit străzile, am folosit foarte mult material dezinfectant la punctele de colectare, în alte părți, la spălatul utilajelor care lucrau la salubritate”, a spus primarul.

El și-a exprimat speranță că în acest an se va putea gestiona mai bine această problemă legată de pandemie și să fie cheltuiți cât mai puțini bani din acest punct de vedere.


Intră acum și în grupul de