A început consultarea publică a sucevenilor pentru amenajarea Parcului Șipote. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Timp de 10 zile, cei interesați sunt invitați să transmită observații, idei și propuneri


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, joi, că a început consultarea publică privind amenajarea Parcului Șipote care a intrat în proprietatea municipalității..

Pe pagina Primăriei Municipiului Suceava, http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/AllByUNID…, este anunțată consultarea publică privind proiectul “Zona de agrement Parc Șipote”, în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.

„Începând de astăzi, timp de 10 zile, cei interesați sunt invitați să transmită observații, idei și propuneri privind proiectul “Zona de agrement Parc Șipote”, la registratura primăriei, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail: [email protected]”, a menționat viceprimarul.

El a spus că, ulterior, vor avea loc mai multe întâlniri cu specialiști, în care vor fi discutate soluțiile sugerate, în vederea stabilirii variantei finale, ce urmează să fie propusă pentru obținerea finanțării din fonduri europene nerambursabile.

Lucian Harșovschi a precizat că se are în vedere realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare, amenajarea de spaţii verzi prin modelarea terenului, plantarea cu plante perene/gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantarea de arbori şi arbuşti, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate cu zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii, amenajarea de alei și foişoare, instalarea de Wi-Fi în spaţiile publice, instalarea sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect, dotarea cu mobilier urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, dar și modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenţiei.

„Pe cele 43 de hectare de teren, se vor face doar construcții ușoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare, iar intervenția realizată nu va putea depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală a Parcului Șipote”, a subliniat viceprimarul Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de