Tânărul din Mironu care a ajutat pompierii să scoată din fântână un bătrân de 88 de ani a primit „Diploma de Merit” din partea ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 de ani din satul Mironu care a ajutat, joi, pompierii militari să salveze un bătrân de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri, a fost recompensat de ISU Suceava cu titlul „Salvator de excepție”

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Gura Humorului, au intervenit cu modulul SMURD în localitatea Mironu din comuna Valea Moldovei pentru salvarea unui bătrân de 88 de ani care a căzut într-o fântână construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri.

Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat și au asigurat un voluntar din localitate, repectiv pe Adrian Ferariu, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari.

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Bătrânul a rămas internat.

ISU Suceava i-a oferit, vineri, lui Adrian Ferariu  Diploma de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.

„Prin fapta sa, Adrian a devenit un „salvator de excepție” și a contribuit la consfințirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă””, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de