IPS Calinic: De la postul rânduit de Biserică, dacă omul este sănătos, nu se poate face rabat. Postul poate corecta și diferite tulburări de nutriție.


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a recomandat, luni, în perspectiva Postului Sfintelor Pași sau Postulul Mare, ca enoriașii să nu facă rabat de la post dacă persoanele sunt sănătoase.

IPS Calinic a fost rugat de o credincioasă să ofere sfaturi referitoare la modul în care ar trebui enoriașii să se comporte în perioada Postului Mare, inclusiv în ceea ce privește alimentația, rugăciunile sau canoane care trebuie împlinite.

Ierarhul a răspus că nu este cel mai în măsură să dea sfaturi privind postul, rugăciunea ori canonul de pocăinţă, ci duhovnicul, care cunoaşte cel mai bine atât starea de sănătate trupească, cât şi pe cea sufletească.

„În altă ordine de idei, postul trebuie ţinut de fiecare în parte, dacă este sănătos, aşa cum ni l-a propus Biserica de mii de ani. De la postul rânduit de Biserică, dacă omul este sănătos, nu se poate face rabat. De altfel, postul este recomandat şi de medici”, a adăugat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Potrivit IPS Calinic, posturile scurte-de câteva zile- sau lungi -de câteva săptămâni- pot deseori corecta diferite tulburări de nutriţie.

„Ele sunt recomandate în foarte multe boli, iar experienţa milenară a dovedit utilitatea posturilor, care au avut tocmai rolul de a reechilibra unele regimuri unilaterale”, a menționat arhiepiscopul.

În acest an, Postul Sfintelor Paşti, va fi în perioada 15 martie – 01 mai.


Intră acum și în grupul de