Peste 60.000 de suceveni s-au vaccinat în acest sezon rece împotriva gripei sezoniere. În județ nu a fost raportat niciun caz de gripă


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere în acest sezon rece peste 60.000 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al DSP Sucaeva, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că în cursul săptămânii trecute s-au efectuat în județ un număr de 1.750 de vaccinări împotriva gripei sezoniere dintre care 873 de doze bolnavilor cronici, alte 36 unor copii cu vârste între șase luni și sase ani, 20 unor femei gravide, alte 25 unor persoane din instituții de ocrotire socială și 790 unor persoane cu varsta de peste 65 ani.

Cele 1.750 de vaccinări vin în completarea celor 59.814 doze  efectuate deja de la debutul campaniei de vaccinare antigripală 2020-2021.

În depozitele DSP Suceava mai este disponibil vaccin antigripal atât pentru copii, respectiv 3.915 de doze Vaxigrip, cât și pentru adulți, respectiv 16.267 de doze Influvac.

Gabriela Băncilă a subliniat că această campanie de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire cum sunt persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

De menționat este că în sezonul rece 2020-2021 în județul Suceava nu a fost raportat nici un caz de gripă sezonieră.


Intră acum și în grupul de