Pe 10 martie începe Recensământul de probă la care vor participa 50.000 de gospodării din toată țara, inclusiv din municipiul Suceava și comuna Adâncata. Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava: Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte sunt obligatorii!


Intră acum și în grupul de

Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava a anunțat că, în perioada 10-31 martie 2021, se va desfășura un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese aliator, de pe întreg teritoriul țării, atât din mediul urban cât și din mediul rural.

Recensământul de probă reprezintă o etapă importantă de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în semestrul I al anului 2022 și are scopul de a testa capacitatea de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ, explică directorul executiv al DJ Statistică Suceava, Ec. Daniela Știrbu.

Astfel, La nivelul județului Suceava, Recensământul Populației și Locuințelor de probă se va desfășura în Municipiul Suceava și comuna Adâncata. Gospodăriile selectate în eșantion vor primi un pliant cu informațiile necesare referitoare la autorecenzare și vizita recenzorului.

Concret, în perioada 10-16 martie 2021 persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online după preînregistrare, iar în perioada 22-31 martie 2021, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față.

Sursa citată arată că, informații privind eșantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Suceava și vor fi disponibile și pe site-urile unităților administrativ teritoriale în cauză.

Recensământul Populației și Locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfășura preponderent online. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași:

– Pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poștală; Preînregistrarea de la pasul unu este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

– Pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare.

Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tableta, laptop sau PC.

Daniela Știrbu a precizat că, având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea (prin completarea chestionarului online). Autorecenzarea aduce mai multe beneficii: evitarea contactului cu persoane externe locuinței, gestionarea timpului liber conform preferințelor, precum și asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană.

De menționat că, informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii, subliniază Daniela Știrbu.


Intră acum și în grupul de