Peste 56% din mașinile oprite în 2020 de inspectorii RAR în județul Suceava aveau neconformități tehnice sau legate de acte. 445 șoferi au rămas fără certificate de înmatriculare


Intră acum și în grupul de

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Potrivit Registrului Auto Român, în județul Suceava au fost verificate 1.556 de vehicule.

Dintre acestea, 56,62% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 96 (6,17%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,38% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,58% aveau probleme legate de identificare și 1,86% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Sursa citată precizează că, în urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 66 de amenzi contravenționale și au fost retrase 445 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Cu toate acestea, rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, subliniază RAR.


Intră acum și în grupul de