Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu anunță dezbateri față în față privind proiectul de modernizare...

Primarul Ion Lungu anunță dezbateri față în față privind proiectul de modernizare a Parcului Șipote, dar nu mai vorbește de concurs de proiecte//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că dorește dezbateri față în față privind proiectul de modernizare al Parcului Șipote.

Lungu a spus că acum proiectul propus de Primăria Suceava de modernizare a Parcului Șipote este în consultare publică și că așteaptă ca sucevenii să transmită părerile și opiniile lor despre această propunere.



El a spus că etapa de consultare se încheie la sfârșitul săptămânii și că va fi necesară și o etapă de dezbateri publice.

„După etapa de consultare doresc să facem o dezbatere față în față pentru că sunt mai multe probleme de discutat”, a spus Lungu.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 2 martie 2021

El a menționat că, probabil, această dezbatere va avea loc la Teatrul „Matei Vișniec”.

„Vom stabili o zi când va avea loc această dezbatere, sau poate mai multe dezbateri”, a spus Lungu.

Primarul a subliniat că în zona respectivă nu se vor putea face intervenții de amploare.

„Să nu uităm că noi plecăm de la niște condiționări acolo. Nu poate fi afectat mai mult de zece la sută din suprafața de teren de 4,3 hectare și, la fel de important, nu se pot turna betoane”, a spus primarul.

 El nu a vorbit însă de un concurs de proiecte așa cum anunțase însă în campania electorală.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunțase, în 21 septembrie 2020 amenajarea Parcului Șipote se va face în urma unui concurs de proiecte și a unor dezbateri publice astfel încât toată lumea să se simtă bine în această zonă de agrement, subliniind că nu vor putea fi făcute decât reabilitarea aleilor, a zonelor de acces, iluminat și construcții ușoare pentru că zona va rămâne în regim silvic.

El a arătat atunci că Primăria Suceava are un proiect de studiu de fezabilitate, dar nu este definitiv.

„Am făcut acest studiu pentru a putea prinde rând la fonduri europene. Am depus deja la ADRNE o fișă de proiect de 3,7 milioane de euro în care prezentăm ce dorim să facem. Nu este un proiect perfect, ci este un proiect perfectibil”, a spus primarul care a adăugat că nu este încă făcut proiectul tehnic.

Ion Lungu a mai declarat în septembrie anul trecut că având în vedere cât s-a așteptat pentru preluarea Parcului Șipote se va „grăbi încet” cu proiectul de amenajare.

El a spus atunci că municipalitatea are la dispoziție doi ani de zile să prezinte, potrivit protocolului cu RNP Romsilva, proiectul de amenajare, iar în maximum cinci ani de zile să fie făcute lucrările sub sancțiunea anulării transferului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version