Primarul Ion Lungu anunță că săptămâna viitoare Guvernul aprobă proiectul Sălii Polivalente din Suceava. El a avut discuții la mai multe ministere privind proiecte ale Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, că a avut mai multe întâlniri la ministere și că săptămâna viitoare urmează să fie adoptată Hotărârea de Guvern privind Sala Polivalentă din Suceava.

Lungu a spus că a avut, joi, întâlniri la București la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltării Regionale și la Compania Națională de Investiții pe mai multe teme.

Cea mai importantă a fost legată de pregatirea documentației de aprobare,  săptămâna viitoare, a Hotărârii de Guvern privind Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava.

Primarul s-a mai interesat și despre date când va fi semnat contractul cu firma Solaris din Polonia pentru cele 15 autobuze electrice câștigate la licitație, dar a avut și discuții la Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor Publice privind tragerile din acest an atât la creditul angajat  pentru finanțări  interne cât și a celui angajat pentru cofinanțarea  proiectelor cu finanțare europeană.

El a mai solicitat urgentarea încasarilor la cele șase cereri de plată depuse pe fonduri europene în lunile ianuarie și februarie 2021.

De asemenea, primarul a avut discutii la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea lucrărilor de reabilitări termice pe care municipalitatea intenționează să le realizeze în acest an cu fonduri din Programul Termoficare 2006-2021, inclusiv pentru devierea magistralei de termoficare de pe traseul Rutei Alternative Suceava-Botoșani, de pe strada Apeductului.

„O parte dintre probleme le-am rezolvat în cadrul discuțiilor, altele vor fi rezolvate în perioada următoare. Voi sta în contact permanent cu autoritățile centrale pentru rezolvarea problemelor municipalității”, a transmis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de