Cod galben de ninsori și viscol în zona de munte a județului Suceava și informare meteo de răcire accentuată, precipitații mixte și intensificări ale vântului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona de munte a județului Suceava valabilă de vineri de la ora 16:00 până sâmbătă la ora 16:00.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de vineri de la ora 14:00 până sâmbătă la ora de răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.


Intră acum și în grupul de