O delegație a primarilor din Republica Moldova condusă de primarul Chișinăului va veni la Suceava să vadă proiectele din Strategia Suceava „Oraș Verde”, anunță Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România a anunțat că s-a întâlnit la București cu o delegație a primarilor din Republica Moldova, condusă de primarul Chișinăului, domnul Ion Ceban.

Primarul a explicat că a participat în București la sediul Asociației Municipiilor din România la o întâlnire cu primarii din Republica Moldova, care fac parte din Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), condusă de primarul Chișinăului, domnul Ion Ceban.

În cadrul întâlnirii cele două delegații au stabilit organizarea de schimburi de experiență de bune practici în administrație, organizarea de programe de instruire/formare a funcționarilor din Republica Moldova și să se asigure sprijin primarilor din Republica Moldova în realizarea strategiilor de dezvoltare în următoarele domenii: transport, educație, digitalizare.

Totodată, AMR va  sprijini în plan extern Republica Moldova în relațiile cu Uniunea Europeană prin punerea la dispoziție a logisticii Reprezentanței Asociației Municipiilor din România din Bruxelles.

„În urma discuțiilor avute cu primarul Chișinăului, o delegație a primarilor din Moldova, condusă de dumnealui, va efectua o vizită în Suceava pentru a viziona proiectele municipalității care fac parte din Strategia Suceava  „Oraș Verde” (Green City) respectiv: transport public electric, iluminat public, încălzire pe biomasă și, de asemenea, modalitatea de colectare a deșeurilor”, a spus primarul.

Ion Lungu și-a exprimat convingerea că aceste parteneriate, schimburi de experiență, vor fi utile atât pentru primarii din România, cât mai ales pentru cei din Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de