Răspuns sarcastic al IPS Calinic după ce a fost întrebat despre „cumpărarea” de locuri „călduțe” într-o parohie: Parohiile se câștigă prin concurs. Un loc „călduț” sau mai puțin călduț se poate cumpăra în cimitirul parohiei


Intră acum și în grupul de

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a reiterat, vineri, într-un răspuns către un enoriaș că în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților numirile în post se fac prin concurs după ce acesta l-a întrebat de practicile de „cumpărare” a locului.

„Ce aveţi de gând să faceţi cu practica «cumpărării» unui loc călduţ într-o anume parohie, ca preot paroh sau preot simplu?”, a întrebat enoriașul.

În răspuns, IPS Calinic a explicat că în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, parohiile se câştigă astfel: cele din mediul urban, prin concurs scris şi oral; cele din mediul rural, prin concurs de dosare; iar cele până într-o sută de familii sunt date pentru tinerii care iau examenul de capacitate, în funcţie de nota obţinută şi opţiunea exprimată.

El a încheiat răspunsul cu o glumă macabră.

„Cât despre locurile „călduţe” despre care faceţi vorbire, sau mai puţin călduţe (n.n), acestea se pot cumpăra, pe bază de chitanţe, doar în cimitirul parohiei”, a conchis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de