ISU Suceava: Incendiul de la Palatul Administrativ a fost provocat de un conductor electric defect dintr-o toaletă de la mansarda clădirii


Intră acum și în grupul de
2

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a anunțat că o comisie de cercetare de la fața locului, compusă din specialiști IPJ, Poliție Criminalistică, ISU și specialiști pe rețele electrice, a stabilit faptul că incendiul de la Palatul Administrativ a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei.

„Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a spus Găleată.

El a menționat că focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer și în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile, în special lemn, astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt și că inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor.

Potrivit lui Găleată, s-a efectuat și o evaluare preliminară a clădirii și s-a observat că parterul și primul etaj sunt puțin afectate și că este posibil, ca în perioada imediat următoare, spațiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.


Intră acum și în grupul de