Trei transporturi de lemne fără avize au fost depistate în județul Suceava. Polițiștii au verificat și alte două transporturi semnalate ca fiind ilegale, dare care nu aveau abateri


Intră acum și în grupul de

Cinci transporturi de materiale lemnoase au fost verificate, luni, de polițiștii suceveni. Trei dintre ele s-au adeverit a fi cu abateri, pe când celelalte fără.

Primele două transporturi a fost controlate simultan, la ora 04:35, în comuna Bălcăuți. Este vorba despre două autoutilitare, conduse de doi bărbați din Frătăuții Noi.

Ambii nu dețineau avize de însoțire pentru lemnul transportat – în total 5,58 mc de esență molid, în valoare de 3.500 lei.

Lemnul a fost confiscat, iar cei doi bărbați amendați atât pentru abateri silvice, cât și pentru lipsa declarațiilor pe propria răspundere.

Ulterior, la 10:45, pe raza orașului Gura Humorului a fost oprită o autoutilitară condusă de un tânăr (24 ani) din comuna Mănăstirea Humorului.

El transporta 6,40 mc cherestea esență brad fără a deține aviz de însoțire. Ca și în cazul precedent, materialul lemnos a fost confiscat, iar șoferul amendat.

În aceeași zi, au fost verificate alte două transporturi semnalate de prin 112 ca fiind ilegale.

Concret, un sucevean a sesizat Poliția că un transport de material lemnos nu corespunde cu informațiile pe care acesta le-a obținut în urma verificării numărului de înmatriculare al remorcii, apelând la Ministerul Mediului. Transportul ar trebui sa aibă aviz pentru „lemn rotund”, însă acesta ar transporta „resturi de lemne”, a precizat acesta.

Camionul a fost depistat în fața unei societăți comerciale din Suceava. Șoferul vehiculului a prezentat pentru control un aviz valabil, având ca și sortiment al încărcăturii materialului lemnos specie molid, respectiv „resturi de lemn”. Verificările polițiștilor au arătat că nu există abateri.

O altă sesizare a fost făcută privind un transport observat pe DN 2, Fălticeni-Suceava. Apelantul a declarat că material lemnos transportat este de proveniență ilegală.

Camionul a fost interceptat. Controlul a arătat că transportul de material lemnos era însoțit de un aviz valabil pentru 38,59 mc rășinoase. Și de această dată nu au fost găsite abateri.


Intră acum și în grupul de