În județul Suceava au fost utilizate 2.099 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul cu suspiciuni, jumătate la centrul de vaccinare al CN „Ștefan cel Mare”. O singură persoană a avut o reacție adversă minoră


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, vineri, că în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din acest lot România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02, iar începând cu data de 15 februarie județul Suceava a recepționat cantitatea de 2.500 doze.

Dintre cele 2500 de doze din județul Suceava au fost utilizate 2.099, cele mai multe, 1.042 la Centrul de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit DSP Suceava, un număr de 210 doze au fost utilizate la Centrul de vaccinare de la Casa de cultură “Al.Arșinel” din Dolhasca, 282 de doze  la Centrul de vaccinare de la Colegiul “Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, 347 de doze la Centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava și 218 doze la  Centrul de vaccinare Zoo Rădăuți.

Au rămas neutilizate 397 de doze care sunt  carantinate temporar și sunt înlocuite cu doze din alte loturi disponibile, iar patru doze au fost pierdute.

„Precizăm că la nivelul județului Suceava , la un număr de 2.099 vaccinări (prima doză) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca a fost raportată o singură reacție adversă minoră- stare pasageră de lipotimie”, arată DSP Suceava.

Sursa citată precizează că urmare a deciziei comune  CNCAV, INSP, MS, ANMDMR situația lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată și s-a decis ca măsură de extremă precauție, carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, continuare vaccinării cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România și înlocuirea dozelor neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

 „Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.  Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, arată DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de