Agenții de poliție anchetați de DNA Suceava în cazul „fabricii de permise” nu pot fi examinatori, conform noilor obligații impuse prin măsura de control judiciar. Prefectul de Suceava a transmis conducerii Ministerului de Interne situația și așteaptă să fie luate decizii


Intră acum și în grupul de

Agenții de poliție care sunt anchetați de DNA Suceava pentru corupție nu pot îndeplini activitatea de examinator.

Astfel, DNA Suceava a impus noi obligații în măsura de control judiciar față de doi dintre agenții de poliție care urmau să fie examinatori, respectiv să nu exercite profesia, meseria și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv cea de agent examinator în cadrul SPCRPCIV Suceava.

O măsură similară ar urma să fie luată marți și cu ceilați doi agenți de poliție examinatori.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat pentru News Bucovina că a aflat despre decizia de luni a procurorilor anticorupție față de cei doi agenți de poliție și că se așteaptă ca și față de ceilalți doi să fie adoptată o măsură asemănătoare.

În aceste condiții, prefectul a spus că a informat conducerea Ministerului de Interne privind situația care se va crea în județul Suceava în ceea ce privește examinările pentru permisul auto.

El a spus că a fost asigurat că situația este pe agenda ministrului.

„Așteptăm sprijin de la București”, a spus prefectul care a menționat că în aceste condiții ministerul trebuie să preia decizia și să identifice soluții pentru ca examenul auto să nu fie blocat în județul Suceava.

Scms. Alexandru Duțuc, șeful Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări Suceava a declarat, luni, că distanța de timp între proba teoretică și proba practică a examenului pentru permisul auto nu poate fi mai mare de șase luni pentru că se reia întreagul proces și că spera ca să reducă la circa două luni această distanță prin aducerea celor patru agenți de poliție care sunt cercetați de DNA.


Intră acum și în grupul de