DNA Suceava a impus și pentru alți doi agenți de poliție interdicția de a exercita funcția de agent examinator la proba practică a examenului auto


Intră acum și în grupul de

DNA Suceava a dispus, luni și marți, pentru patru agenți de poliție care urmau să fie repuși să asigure examinare la proba practică a examenului auto în condițiile lipsei de personal a Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto Suceava interdicția de a exercita funcția de agent examinator.

În cursul zilei de luni DNA Suceava a dispus această măsură în cazul controlului judiciar pentru agentul de poliție Ionuț Leon Mihăescu care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și două infracțiuni de luare de mită, dar și pentru ofițeru de poliție Cristian Blându acuzat de constituire de grup infracțional organizat și spălare a banilor.

Marți, DNA Suceava a impus noi obligații față de agentul de poliție Iulian-Florin Mihăiescu din cadrul Compartimentului regim permise de conducere si examinări care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de spălare a banilor  să nu exercite profesia, meseria și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv cea de agent examinator în cadrul SPCRPCIV Suceava.             

O măsură similară a fost luată și față de agentul de poliție Nicolae Cezar Macoviciuc din Compartimentul regim permise de conducere si examinări.

Celor doi li s-a atras atenția că de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

SPCRPCIV Suceava a încercat să soluționeze problema generată de lipsa de personal prin folosirea la proba practică a examenului pentru permisul auto a celor trei agenți de poliție și a ofițerului de poliție cercetați de DNA.


Intră acum și în grupul de