Iarna revine în forță în județul Suceava, mai ales la munte: Cod galben de ninsori până sâmbătă dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 17 martie, o avertizare meteo cod galben, o atenționare meteo cod galben și o informare meteo ce vizează și județul Suceava, în special zona montană.

Astfel, meteorologii avertizează că în intervalul 17 martie (ora 10:00) – 18 martie (ora 06:00), vor fi precipitații în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

ANM precizează că local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1.500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilității.

Totodată, meteorologii atenționează că în intervalul 18 martie (ora 06:00) – 20 martie (10:00) vor fi ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă.

Mai exact, în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

În același timp, ANM informează că în același interval se așteaptă precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ.

Concret, în intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.


Intră acum și în grupul de