Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, spune că Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări va avea în regim de urgență un nou șef trimis de la București


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat, miercuri, pentru News Bucovina, că nu a semnat încă solicitarea scms. Alexandru Duțuc de renunțare la funcția de șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

El a spus că un angajat din cadrul Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Autovehiculelor va fi trimis în regim de urgență să preia conducerea Serviciul din Suceava.

„În regim de urgență vor trimite pe cineva de la București”, a spus Cimpoeșu.

El a menționat că a făcut solicitări la Ministerul Afacerilor Interne și că speră săptămâna viitoare să fie trimiși încă unul sau doi lucrători.

„Angajări nu se pot face, concursurile sunt blocate”, a spus prefectul care a menționat că singurul lucru pe care îl poate face este să preseze pe autoritățile centrale să găsească o soluție.

El a arătat că a văzut că până la instalarea lui au fost trimise solicitări către structura centrală, iar unele nu au primit nici răspuns.

„Acum că s-a schimbat conducerea sper să am mai multă trecere și să rezolvăm”, a spus Cimpoeșu.

Prefectul a menționat că a primit de la toată lumea asigurări de ajutor, dar că așteaptă și faptele.

„Situația asta este complicată la nivel național. Toată structura e de criză la nivel național”, a adăugat Cimpoeșu.

El a mai spus că detașarea unor lucrători este oricum o soluție provizorie și că marea problemă este că situația celor din serviciul respectiv acuzați de fapte de corupție va fi clarificată în ani.

Prefectul a subliniat că nu a dorit să fie folosiți agenți examinatori dintre cei cercetați de DNA, dar că era unica variantă pentru ca să se evite blocarea activității.

„Nu aș fi vrut în ruptul capului să mă gândesc la unul dintre cei patru ca soluție. Când mi s-a explicat că fără ei se blochează totul și nu au nicio interdicție atunci am fost de acord”, a spus prefectul.

El este încrezător că situația va fi rezolvată pe termen scurt.

„Am primit promisiuni ferme că vom fi ajutați. Soluția pe termen lung încă nu este”, a mai spus prefectul.


Intră acum și în grupul de