Situația financiară a fost deblocată la EM Crucea. Minerii vor ieși din subteran doar după ce le intră salariile pe card


Intră acum și în grupul de

Situația financiară de la Exploatarea Minieră Crucea a fost deblocată după ce Ministerul Energiei a semnat contractul pentru preluarea materiei prime ceea ce va permite plata drepturilor salariale ale minerilor.

În aceste condiții se va face transferul sumelor de bani reprezentând veniturile salariale pentru angajații EM Crucea.

Conducerea Sucursalei Suceava a CNU este pregătită ca imediat ce se va face viramentul să trimită banii pe cardurile angajaților.

Directorul Sucursalei Suceava a CNU, Vasile Chiruță, a declarat că minerii nu vor încă să iasă din subteran și așteaptă ca banii să le intre pe carduri.

Atât el cât și directorul general al CNU au discutat cu protestatarii dându-le asigurări că situația financiară a fost deblocată și că de acum e vorba doar de proceduri bancare, dar aceștia nu vor să renunțe la protest până când nu primesc veniturile restante de două luni.

În aceste condiții se asigură în continuare securitatea minei și a personalului blocat pe perioada protestului.

Situația de la EM Crucea este însă mai complicată pentru că exploatarea trebuia să intre în procedură de închidere încă de la începutul acestui an pentru că licența de exploatare a fost valabilă până în 2020.


Intră acum și în grupul de