Toate locurile ATI pentru pacienți Covid-19 ocupate în spitalele din Suceava și Rădăuți, iar Spitalul Vatra Dornei nu are locuri libere în sectorul Covid


Intră acum și în grupul de

În secțiile ATI din  SJU Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți nu mai sunt locuri libere pentru pacienți COVID-19, iar sectorul Covid din Spitalul Municipal Vatra Dornei este ocupat complet.

Potrivit centralizării Prefecturii Suceava, sâmbătă, totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 246, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 57.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 40 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 27 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 514 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 135 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 38 pacienți sunt în zona tampon și 344 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 135 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava 5 prezintă forme ușoare; 85 prezintă forme medii ale bolii; 27 prezintă forme severe; 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 6 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 443 paturi libere, din care 63 pentru pacienți Covid-19, 303 în sectorul non-Covid și 77 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 0 paturi pentru pacienți Covid, sunt 21 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 45 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare, 29 prezentând forme medii, 8 forme grave, 2 forme critice), 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 40 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 12 prezintă forme medii, 8 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 2, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 forme medii și 14 cu forme grave), și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 0 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 7 prezentând forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 32 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 7 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (toate cele 7 persoane cu formă medie), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 168 de locuri libere Covid și 96 locuri pentru zona tampon.

Până sâmbătă dimineața, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 20.288 de persoane declarate vindecate de Covid-19.


Intră acum și în grupul de