Primarul Ion Lungu a însoțit racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în procesiunea din Duminica Ortodoxiei: Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească și să ne ajute să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a însoțit racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în cadrul procesiunii din Duminica Ortodoxiei.

„Am însoțit racla Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în procesiunea ce a avut loc prin toate cartierele municipiului, cu opriri și scurte slujbe de rugăciune în curțile Spitalului Județean Suceava, precum și la Căminul de bătrâni al Arhiepiscopiei, la ieșirea spre Ipotești”, a arătat primarul.

El a spus că s-a rugat ca sucevenii să treacă cu bine peste această perioadă de pandemie.

„Ne rugăm Sfântului Ioan cel Nou să mijlocească rugăciunile noastre către Bunul Dumnezeu, să ne ocrotească și să ne ajute să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie pe care o traversăm”, a transmis Ion Lungu.

În prima duminică a Postului Mare, numită și Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou.

Duminica Ortodoxiei, sărbătoare instituită încă din anul 843, în vremea împărătesei bizantine Teodora, reprezintă biruinţa Ortodoxiei asupra celor care s-au împotrivit cultului sfintelor icoane şi asupra tuturor ereziilor şi învăţăturilor de credinţă greşite din primele opt secole. Înălțând rugăciuni cu evlavie și credință fie către Mântuitorul, fie către Maica Domnului, fie către sfinții reprezentați în sfintele icoane, aceștia ne întăresc şi ne ajută în biruirea ispitelor şi păcatelor.


Intră acum și în grupul de