ISJ Suceava: Aproape 4900 de liceeni suceveni s-au prezentat la simularea probei scrise la Limba română a Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Aproape 4900 de liceeni suceveni s-au prezentat la simularea probei scrise la Limba și literatura română a Bacalaureatului, iar pentru 9 dintre aceștia s-a aprobat prelungirea timpului de lucru cu o oră.

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, profesorul Grigore Bocanci, a informat  într-un comunicat de presă  că la simularea probei scrise la Limba și literatura română din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2021, desfășurată, luni, au fost prezenți  4884 elevi din județul Suceava.

El a spus că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis și niciun candidat nu a fost eliminat de la simularea acestei probe.

“Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 9 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (cu prelungirea timpului de lucru de 1 oră la un

elev de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și opt elevi de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie și cu asigurarea unui interpret mimico-gestual pentru cei opt elevi de la Bivolărie)” , a precizat inspectorul școlar general al ISJ Suceava.

Conform calendarului simulării Bacalaureatului, celelalte probe se vor desfășura în 23 martie- proba obligatorie a profilului – E.c), în 24 martie- proba la alegere a profilului și specializării – E.d) și în 25 martie- proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b).

Reamintim că 5908  elevi suceveni din clasele a XII-a și a XIII-a s-au înscris pentru susținerea probelor scrise din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat Național.

Desfășurarea simulării acestui examen  are loc în 41 de centre de examen.

(LB)


Intră acum și în grupul de