Primarul Ion Lungu spune că urmează două luni „critice” în ceea ce privește epidemia cu noul coronavirus și că Guvernul va dispune măsuri suplimentare la sfârșit de săptămână și revenirea la telemuncă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în municipiul Suceava rata de infectare se menține sub 2 cazuri la mia de locuitori apreciind ca fiind „satisfăcătoare”.

El a spus că este bine ca municipiul Suceava să se mențină în această zonă pentru că vine și vacanța de primăvară și se apropie Sărbătorile Pascale.

„Este bine să sărbătorim în limitele pandemiei ca să putem participa la aceste slujbe în acest an”, a spus primarul care a făcut un nou apel sucevenilor să respecte în continuare măsurile impuse în pandemie.

Ion Lungu a mai declarat că a avut în calitate de prim-vicepreședinte al AMR o întâlnire în sistem online cu premierul Florin Cîțu, discuțiile fiind legate de gestionarea pandemiei cu noul coronavirus și de modul în care se aplică procedurile de  carantinare ale unor localități.

Primarul a spus că a prezentat situația de la Suceava legată de carantina de anul trecut de șase săptămâni, mai ales că unii vorbitori au spus că nu ar avea eficiență carantina.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 23 martie 2021

„Am demonstrat că nu este așa și că dacă se respectă regulile carantinei noi am scăzut de la 9,87 în 5 aprilie 2020 la 1,81 în data de 13 mai 2020 când am ieșit din carantină”, a declarat Ion Lungu care a adăugat că premierul a subliniat importanța implicării primarilor în ceea ce privește gestionarea carantinei.

Totodată, s-a discutat și de suplimentarea numărului de vaccinuri și că a cerut acest lucru și la Suceava, dar și de insuficiența personalului medical.

Mai mult, s-au discutat și măsuri pentru evitarea supraaglomerării în centrele comerciale.

„Va veni guvernul cu unele reglementări de sfârșit de săptămână, cu această carantină la sfârșit de săptămână, să vedem ce cuprinde ea și cu revenirea la telemuncă atât în instituțiile publice cât și la agenții economici în ideea de a se respecta aceste măsuri din pandemie, legate de distanțarea socială, pentru a se putea depăși aceste momente care se estimează critice în următoarele două luni de zile și, în mod special, în luna aprilie”, a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în municipiul Suceava au fost făcute în perioada 27.12.2020 – 22.03.2021, un număr de 24.764 de vaccinări, respectiv din care 20.304  cu doze Pfizer,  2.288 cu doze Moderna și  2.172 cu doze AstraZeneca, în centrele de vaccinare de la Spitalul Județean Suceava; C.N.Ștefan cel Mare, Școala Miron Costin din Burdujeni și din cadrul Iulius Mall.


Intră acum și în grupul de