Gheorghe Flutur anunță că Guvernul achită restanțele către minerii de la Crucea și speră că astfel se va încheia conflictul de muncă


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că Guvernul acordă 4,05 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la EM Crucea.

„Astăzi, prin Hotărâre de Guvern se alocă suma de 4,05 milioane de lei, care reprezintă restanțele către minerii de la Crucea”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că pentru soluționarea situației de la EM Crucea a purtat discuții cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„M-am preocupat constant pentru soluționarea problemelor care au intervenit la EM Crucea imediat ce am aflat despre situația respectivă, iar pentru că întreaga problematică a fost extrem de complicată am purtat discuții factorii de decizie, fiind anunțat că situația va fi deblocată în ședința de astăzi”, a spus Flutur.

El a explicat că pentru acoperirea restanțelor la plata tichetelor de masă Guvernul  aprobă acordarea de ajutor din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

„Ajutorul de urgență se acordă pentru acoperirea restanțelor reprezentând contravaloarea alimentației de protecție, prevăzută în contractul colectiv de muncă”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a muțumit tuturor factorilor decizionali implicați în soluționarea problemelor minerilor suceveni.

„Salut decizia Guvernului și sper că astfel se va închide conflictul de muncă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a amintit că săptămâna trecută au fost plătite drepturile salariale către angajații EM Crucea și că rămăsese nesoluționată problema tichetelor de masă.


Intră acum și în grupul de