USV realizează un Centru de transfer de cunoștințe între Universitate și companii din domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații din Nord-Estul României


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a informat, în data de 26 martie, că implementează un proiect în cadrul căruia va realiza un centru de transfer de cunoștințe între Universitate și companiile din Nord-Estul României.

Se precizează că este vorba despre firmele care activează în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații.

Rolul USV în cadrul Centrului va fi de organizație de cercetare.

Proiectul face parte din Programului Operațional Competitivitate 2014-2020. Acesta se derulează pe o perioadă de 5 ani (2018- 2023). Valoarea totală a contractului este de 15,4 milioane lei, din care aproape 13,5 milioane reprezintă finanțare nerambursabilă.

Potrivit USV deja au fost făcute progrese. Astfel, a fost formulată oferta de expertiză a USV adresată întreprinderilor din Regiunea Nord-Est. Aceasta este updatată pe întreaga perioadă de derulare a proiectului.

De asemenea, au fost realizate întâlniri individuale cu întreprinderi din regiune pentru identificarea nevoilor acestora și adaptarea ofertei de expertiză a USV la nevoile identificate. Întâlnirile, în funcție de nevoile proiectului, pot continua și în perioada următoare.

  • În luna noiembrie au fost demarate activitățile de cercetare industrială în cadrul a șapte contracte subsidiare încheiate de USV cu șase firme care desfășoară activități specifice domeniului ICT la Suceava și Iași. Concret:
    • Aplicații practice TIC în conceperea și validarea proiectelor din industria medicală: dezvoltarea și proiectarea unui modul inovativ de comandă și modul inovativ de comandă și monitorizare pentru folosirea gheții carbonice la tratamente medicale prin crio-dermabraziune, partener IMM: S.C. Mechatronics Innovation Center SRL, valoarea totală a contractului: 1.830.673 lei.
    • Instrument software inteligent pentru analiza răspunsurilor consumatorilor, partener IMM: SC MICS Software SRL, valoarea totală a contractului: 999.238 lei.
    • Platformă de modelare epidemiologică pentru limitarea impactului social și economic, partener IMM: SC GREENSOFT SRL, valoarea totală a contractului: 1.629.000 lei.
    • Platformă inteligentă pentru gestionarea resurselor umane – HR ASSISTant, Partener IMM: SC ASSIST Software SRL, valoarea totală a contractului: 1.386.000 lei.
    • Smart Tracking Platform (STP), partener IMM: SC ASSIST Software SRL, valoarea totală a contractului: 1.215.125 lei.
    • Proiectare platformă inteligentă de economie participativă în construcții, partener IMM: SC GLOCAL SOFT SRL, valoarea totală a contractului: 843.148 lei.
    • Dezvoltarea unei game de dispozitive inteligente wireless pentru achiziția datelor de la contoarele de utilități, partener IMM: SC Fragar Trading SRL, valoarea totală a contractului: 1.810.000 lei.

Intră acum și în grupul de